Gogosi umplute cu nuci
PrinteazaGogosi umplute cu nuci din: apa, lapte, oua, faina, unt, zahar, drojdie, arome, cacao, nuca, lamaie, ulei, zahar pudra.
- 100 ml apă
- 500 ml lapte
- 4 gălbenuşuri
- 1 kg făină
- 150 g unt
- 200 g zahăr
- 10 g drojdie
- arome, după gust
- 150 g zahăr
- 3 linguri cacao
- 250 g miez de nucă
- 4 albuşuri
- coaja de la 1 lămâie
- ulei, pentru prăjit
- zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare:
Freci drojdia cu o linguriţă de zahăr, apa călduţă, 100 ml lapte cald şi laşi la crescut câteva minute. Fierbi laptele rămas cu zahărul şi 75 g de unt şi-l torni peste făină. Când făina s-a mai răcorit încorporezi gălbenuşurile şi aromele. Pui maiaua şi restul untului şi frămânţi 30 de minute, până obţii un aluat care nu se mai ţine de degete, laşi aluatul la crescut până îşi dublează volumul.
Baţi albuşurile spumă şi le amesteci cu miejii de nucă şi cu restul ingredientelor. întinzi o foaie subţire din aluat, o decupezi cu gura unei căni şi aşezi în mijloc umplutură de nucă. Pui deasupra o bucată de aluat decupată şi lipeşti marginile.
Rumeneşti gogoşile în ulei încins, le scoţi pe şervete, pentru a se absorbi excesul de ulei, şi le pudrezi cu zahăr.
Gogosi umplute cu nuci
Pofta buna!