Mancare cu carne de vita si naut

Printeaza

Mancare cu carne de vita si naut din: carne de vita, naut, ceapa, orez, curry, sare, suc de rosii, piper, ulei, rosii, patrunjel.

Ingrediente:Mancare_cu_carne_de_vita_si_naut

  • 500 g carne vită
  • 2 cepe
  • 300 g năut
  • 1 cană orez
  • curry
  • 300 ml suc de roşii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • apă
  • 2 roşii
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Speli năutul şi îl pui la fiert în apă cu sare. îl laşi să fiarbă cam 40-45 de minute. Fierbi orezul potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj.

Speli carnea, o tamponezi cu un şervet de hârtie şi o tai bucăţi. Le pui într-o tigaie cu puţin ulei încins, la foc mediu, şi rumeneşti bine carnea pe toate părţile. Scurgi de ulei şi laşi carnea deoparte, într-un vas.

Cureţi şi tai ceapa mărunt, apoi o pui la călit în uleiul în care ai rumenit carnea, la foc mediu. Când a devenit translucidă, adaugi năutul fiert şi scurs, carnea şi orezul fiert. Amesteci şi torni apă cât să le acopere.

Asezonezi cu sare şi piper, torni sucul de roşii, adaugi şi o linguriţă de curry. Amesteci bine şi laşi să fiarbă la foc potrivit.

Opăreşti roşiile şi le cureţi de coajă. Apoi, le tai cubuleţe, speli pătrunjelul şi îl toci. Serveşti mâncarea caldă cu roşii şi pătrunjel.

Mancare cu carne de vita si naut

Mancare_cu_carne_de_vita_si_naut

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.