Gulaș de Porc Tradițional din: carne de porc, ceapa, ardei, usturoi, rosii, pasta de rosii, supa, boia, chimen, sare, piper, ulei, faina, patrunjel. Această mâncare combină carnea suculentă de porc cu legume și condimente pentru a crea un fel de mâncare bogat și satisfăcător. Perfect pentru zilele reci de iarnă sau ca o cină îmbelșugată […]
Gulas de varza si carne de porc
PrinteazaGulas de varza si carne de porc din: pulpa de porc, varza acra, untura, smantana, ceapa, usturoim boia, faina, pasta de ardei, sare, piper, ardei rosu.
Ingrediente:
- 1 kg pulpă de porc
- 1 şi 1/2 kg varză acră
- 150 g untură
- 450 g smântână
- 4 cepe
- 6-7 căţei de usturoi
- 1 lingură boia
- l lingură făină
- 1 lingură pastă de ardei
- sare
- piper
- 1 ardei gras roşu pentru decor
Mod de preparare:
Tai carnea bucăţi, cureţi ceapa şi o tai mărunt, apoi o căleşti în jumătate din untură până devine aurie. Adaugi boiaua, carnea, sare după gust, amesteci, torni apă, laşi să fiarbă înăbuşit.
Când carnea este pe jumătate fiartă adaugi pasta de ardei şi mai fierbi totul pe foc mic încă 20 de minute. în acest timp, tai varza fideluţă şi o căleşti în untura rămasă până se înmoaie.
O amesteci apoi cu carnea şi ceapa fierte, pui din nou mâncarea pe foc, presari piper după gust şi adaugi smântână amestecată cu făina.
Laşi mâncarea să mai fiarbă puţin şi o dai deoparte. O aduci la masă cu ardei iute şi inele de ardei gras roşu.
Pofta buna!