Muschi de porc in crusta de migdale si citrice
PrinteazaMuschi de porc in crusta de migdale si citrice din: muschi de porc, fulgi de migdale, vin, portocale, mandarine, zahar, ulei, sare, piper, cimbru.
- 2 kg muşchi de porc
- 200 g fulgi de migdale
- 200 ml vin alb sec/vermut
- 4 portocale
- 4 mandarine
- 1-2 linguriţe cu zahăr brun
- ulei
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Stoarce două citrice şi pune zeama intr-o pungă cu inchidere ermetică. Adaugă alcoolul, zahărul brun, 2-3 linguri cu ulei şi câte o lingura cu sare, piper zdrobit şi cimbru.
Dă la rece pentru cel puţin o oră. Scoate apoi carnea şi pune-o într-o tavă ceramică.
Imbracă bucata de muşchi in felii de citrice, toarnă deasupra marinada, acoperă şi dă la cuptor, la foc mare, pentru 20 de minute. Redu apoi flacăra şi mai lasă 50-60 de minute.
Ia capacul, stropeşte carnea cu sosul din tavă şi mai dă la cuptor câteva minute, cât să capete friptura o culoare rumenă. Presară fulgii de migdale şi lasă 10 minute la foc mic.
Muschi de porc in crusta de migdale si citrice
Pofta buna!