Rulada de carne de porc cu jambon afumat si legume
PrinteazaRulada de carne de porc cu jambon afumat si legume din: carne de porc, carne tocata, jambon afumat, sunca presata, morcov, fasole verde, ou, cepaa, vin, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 1 kg carne de porc
- 300 g carne tocată
- 1 felie jambon afumat
- 2 felii şuncă presată
- 1 morcov
- 1 mână fasole verde congelată
- 1 ou
- 1 ceapă
- 2 pahare vin alb
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Desfaci carnea de porc astfel încât să obţii o foaie, apoi o baţi cu ciocanul de şniţele şi o presari cu sare şi piper, după gust.
Pui la fiert în vase separate, în apă cu sare, morcovul curăţat şi fasolea decongelată. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în puţin ulei până se înmoaie. Adaugi carnea tocată, potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi să se călească împreună 10-15 minute.
După ce o iei de pe foc, laşi compoziţia să se răcească, apoi o amesteci cu oul. Aşezi peste foaia de carne felia de jambon, întinzi compoziţia de carne, pui feliile de şuncă şi la sfârşit legumele fierte.
Rulezi carnea, o legi cu aţă de bumbac, o aşezi într-o tavă cu apă şi vin şi o dai la cuptor pentru o oră. Din când în când ai grijă să stropeşti rulada cu sosul din tavă.
După ce s-a copt şi s-a răcit puţin, îndepărtezi sfoara şi tai rulada felii.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- rulada de porc la cuptor