Supa crema cu ciuperci
PrinteazaSupa crema cu ciuperci din: ghebe, ceapa, ulei, faina, sare, piper.
- 1 kg ghebe
- 1 ceapă
- 50 ml ulei
- 3 linguri cu făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă ciupercile şi trece-le printr-un jet de apă rece şi taie-le felii subţiri. Căleşte ceapa cu ciupercile. După zece minute, toarnă 1-1,5l de apă sau supă de legume. Potriveşte gustul de sare şi lasă să fiarbă 30 de minute.
Intre timp, rumeneşte făina într-o tigaie fără grăsime. Când făina devine aurie, las-o să se răcească, apoi adaugă treptat puţină apă rece, amestecând energic pentru a nu se forma cocoloaşe.
Trece totul printr-o sită (păstrează câteva ciuperci pentru decor). Adaugă sosul de făină, sare şi piper şi ulei. Lasă pe foc cinci minute. Serveşte cu crutoane şi ciupercile păstrate.
Supa crema cu ciuperci
Pofta buna!