Chec cu halva si glazura de ciocolata
PrinteazaChec cu halva si glazura de ciocolata din: faina, unt, halva, lapte, oua, ciocolata, frisca, vanilie.
- 300 g făină
- 100 g unt
- 250 g halva cu cacao
- 100 ml lapte
- 2 ouă
- 200 g ciocolată menaj
- 100 g frişcă
- 1 esenţă vanilie
Mod de preparare:
Freci untul spumă, apoi adaugi jumătate din halva fărâmiţată şi vanilia şi amesteci până obţii o compoziţie omogenă.
Incorporezi apoi treptat făina , laptele şi ouăle, adaugi şi halvaua rămasă tăiată cubuleţe şi amesteci.
Pui compoziţia obţinută într-o tavă de chec unsă cu unt şi o coci la foc potrivit 30-35 de minute.
După ce s-a copt, laşi checul să se răcească, apoi pregăteşti glazura: topeşti ciocolata pe baie de aburi, o amesteci cu frişca şi o întinzi peste checul răcit.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu halva
- chec cu halva
- rulada cu halva reteta