Toba cu sorici si slanina din: carne de porc, sorici, slanina, sare, piper, dafin. Ingrediente: 2 picioare inferioare de porc o bucată de carne slabă sorici slanina piper dafin sare Mod de preparare: Se pun la fiert 2 picioare inferioare de porc, o bucată de carne slabă de la capul muşchiului sau limbă, şorici […]
Reteta toba
PrinteazaReteta toba din: inima, rinichi, pulpa, gusa, burta de porc, sorici, usturoi, foi de dafin, sare, piper.
- 1 inimă
- 2 rinichi
- 500 g pulpă
- 500 g guşă
- 1 burtă de porc
- şorici
- 3 căţei de usturoi
- 3 foi de dafin
- sare
- piper boabe
Mod de preparare:
Freacă burta cu sare, spal-o şi ţine-o în apă cu oţet. Pune la fiert organele, pulpa, guşa, şoriciul, cu foi de dafin, sare şi piper.
După o oră şi jumătate, scoate-le şi lasă-le să se răcească. Taie-le în bucăţi mari, adaugă usturoiul pisat, sare şi piper măcinat.
Umple cu ele burta legată la un capăt, toarnă două polonice din zeama în care au fiert, leagă cu sfoară/coase şi fierbe toba în zeama clocotită timp de 30 de minute, înţepând-o din loc în loc cu un ac (când fierbe).
Scoate toba, aşază o greutate peste ea şi las-o la rece până a doua zi.
Reteta toba
Pofta buna!
poate iti place si:
Toba cu usturoi si dafin
Toba cu usturoi si dafin din: organe de porc, burta de vita, usturoi, gelatina, malai, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente: 1 kg organe de porc 500 g burtă de vită 20 g usturoi 10 g gelatină mălai sare grunjoasă piper foi de dafin Mod de preparare: Pui organele la fiert în apă cu sare, […]
Pofta buna!