Chiftele de pastarnac
PrinteazaChiftele de pastarnac din: pastarnac, morcovi, faina, usturoi, cimbru, ceapa, bulion, rosii, supa de legume, ulei, boia, leustean, sare, piper.
- 400 g păstârnac
- 2 morcovi
- 2 linguri de făină
- 5 căţei de usturoi
- 1 linguriţă de cimbru
- 1 ceapă mare
- 1 foaie de dafin
- 2 linguri de bulion
- 2 roşii
- 400 ml supă de legume
- 250 ml ulei
- 1 linguriţă de boia dulce
- 1 legătură de leuştean
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă păstârnacul şi morcovii, spală-le şi dă-le pe răzătoarea mare. Amestecă legumele rase, pune făină, cimbru, doi căţei de usturoi tocaţi mărunt, boia şi o jumătate de legătură de leuştean.
Omogenizează, potriveşte de sare şi piper. Formează chiftele mici şi prăjeşte-le în ulei încins.
Separat, pune la călit o ceapă, iar când a devenit aurie, adaugă bulionul şi lasă pe foc un minut, încorporează roşiile decojite şi tăiate în cubuleţe, foaia de dafin şi supa de legume. Pune capacul şi lasă-le să fiarbă 15-20 de minute.
Adaugă în sos căţeii de usturoi şi chifteluţele de păstârnac. Serveşte-le calde, cu leuştean tocat.
Chiftele de pastarnac
Pofta buna!