Reteta zilei: Supa de vita cu ciuperci

Printeaza

Supa de vita cu ciuperci din: ulei de masline, ceapa, ciuperci, carne de vita, napi, morcovi, rosii, cimbru, rozmarin, dafin, supa de vita varza orz, sare, piper.

 

Ingrediente: 

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapa tocata
  • 240gr ciuperci, feliate
  • 1 kg carne de vita, cuburi
  • 3 napi, curatati si taiati cuburi
  • 3 morcovi, curatati si taiati cuburi
  • 1 cutie rosii in suc propriu
  • 4-5 crengute de cimbru proaspat
  • 1-2 crengute de rozmarin proaspat
  • 2 frunze de dafin
  • 6 cani supa de vita
  • 4 cesti varza tocata
  • 1/2 cana orz
  • sare si piper, dupa gust

 

Mod de preparare:

Într-o cratita incalziti 1 lingura de ulei de măsline la foc mare mediu.

Adaugati ciupercile si sare, gatiti până se rumenesc ciupercile, transferati apoi intr-un bol.

Supa_de_vita_cu_ciuperci
Se încălzește uleiul de măsline si se adaugă carnea de vită. Se presara cu 1/4 lingurita sare și 1/4 linguriță piper.

Gatiti, amestecand ocazional, aproximativ 5 minute.

Supa_de_vita_cu_ciuperci_02

Adaugati ciupercile si legumele tocate și se amestecă pentru a se combina. Se fierb, timp de aproximativ 5 minute.

Legati între timp cimbrul si rozmarinul si incorporati legatura in oala impreuna cu foile de dafin si rosiile.

Se adauga supa si se aduce la fierbere. Se reduce focul la mic, se acoperă oala și se fierbe timp de 10 minute.

Supa_de_vita_cu_ciuperci_03
Se incorporeaza varza si orzul.

Supa_de_vita_cu_ciuperci_04

Se fierbe timp de 10-15 minute.

Supa_de_vita_cu_ciuperci_05

Se condimentează, după gust, cu sare și piper si serviti supa calda.

Supa_de_vita_cu_ciuperci_06

Supa de vita cu ciuperci

Supa_de_vita_cu_ciuperci_06

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

Supa de oase de vita – supa baza de oase de vita

Supa de oase de vita – supa baza de vita din: oase de vita, telina, morcovi, ceapa, praz, usturoi, cimbru patrunjel, frunze de dafin, piper boabe, otet.     Ingrediente: 2 kg oase de vita 3 fire telina 2 morcovi 1 ceapa 1 fir praz 1 capatana mica usturoi 5 crengute cimbru 5 crengute patrunjel […]

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.