Miel in chimen
PrinteazaMiel in chimen din: file de miel, unt, mar, ceapa, chimen, sare, piper, tarhon.
- file de miel – 400 g
- unt – 30 g + 20 g pentru călit garnitura
- măr -100 g
- ceapă – o bucată
- chimen – o linguriţă
- sare
- piper
- tarhon tocat – două linguriţe
Mod de preparare:
Speli bine carnea de miel şi o amesteci cu prima proporţie de unt şi cu chimenul strivit în mojar. Laşi amestecul într-un castron vreo zece minute, cât pregăteşti garnitura.
Toci ceapă şi tai mărul felii subţiri. Topeşti a doua proporţia de unt într-o tigaie fără să-l încingi prea tare şi căleşti ceapa şi merele, amestecând des, aproximativ zece minute, până ce merele se vor înmuiaşi ceapa va deveni transparentă şi moale.
Adaugi o idee de sare şi puţin piper măcinat, mai ţii pe foc un minut, apoi pui tarhonul tăiat fin şi amesteci totul bine.
Scoţi merele şi ceapa cu tarhon pe o farfurie şi, în aceeaşi tigaie, fără s-o speli, pui amestecul de miel, unt şi chimen. Prăjeşti totul pe toate părţile, până ce carnea se pătrunde şi se rumeneşte.
Faci toată treaba pe flacără mare, ridicând uneori tigaia de pe foc şi amestecând carnea în aer. Asta ca să nu se ardă untul. Mai degrabă frigi carnea în tigaie. Pui puţină sare la final.
Miel in chimen
Pofta buna!