Cartofi cu sos
PrinteazaCartofi cu sos din: cartofi, rosii, ceapa, usturoi, ulei, otet, boia, piper, sare, patrunjel.
- 500 g cartofi
- 250 g roşii în bulion
- o ceapă
- 2 căţei usturoi
- 2 linguri ulei
- o linguriţă oţet
- un praf boia
- o linguriţă piper negru măcinat
- o linguriţă sare
- pătrunjel
Mod de preparare:
Intr-o lingură de ulei se pune ceapa la călit. Se lasă 5 minute şi se adaugă boiaua, piperul, usturoiul.
Se mai lasă 2 minute. Se pun roşiile, sarea, oţetul şi se lasă până ce dă în clocot.
Se pun 50 ml apă, se reduce focul, se acoperă şi se lasă la fiert 5 minute. Se ia capacul apoi şi se mai lasă 5 minute, amestecând.
Se mai pune o lingură de ulei, se amestecă şi se trage sosul de pe foc.
Cartofii se fierb, se scurg şi se aduc la masă cu sosul deasupra şi pătrunjel fin tocat.
Cartofi cu sos
Pofta buna!