Lasagna cu cascaval
PrinteazaLasagna cu cascaval din: foi de lasagna, carne de vita, pasta de rosii, ceapa, smantana, unt, amidon, cascaval, ulei, sare, piper.
- un pachet foi lasagna
- 300 g carne tocată vită
- o lingură pastă de roşii
- o ceapă
- 300 ml smântână
- 50 g unt
- o lingură amidon
- 50 g caşcaval
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Foile de lasagna se pun la fiert în apă clocotită cu sare si se lasă 15 minute. Se scot şi se trec sub jet de apă rece. Se pune ceapa la călit în ulei si apoi se adaugă carnea care se lasă să-şi schimbe total culoarea.
Se presară sare si piper, se adaugă pasta de roşii şi 100 ml apă si se lasă la fiert 10 minute. Intre timp, se prepară sosul alb din smântână, unt, amidon, sare si piper. Se lasă să dea în fiert, apoi se ia de pe foc.
Se aşază un strat de foi de lasagna fierte, apoi un strat de sos de carne, un strat de sos alb, iar foi de lasagna, iar sos, având grijă ca ultimul strat să fie de sos alb. Se presară caşcaval si se dă la cuptor 30 de minute.
Lasagna cu cascaval
Pofta buna!