Tort de mere si crema de zahar ars
PrinteazaTort de mere si crema de zahar ars din: oua, zahar, faina, lapte, mere, stafide, nuci, unt.
Pentru blat:
- 6 ou
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faină
Pentru crema de zahăr ars:
- un litru lapte
- 6 ouă
- 150 g zahăr
Pentru caramel:
- 150 g zahăr
Pentru umplutură:
- 7-8 mere
- stafide
- nuci
- unt pentru uns vasul
Mod de preparare:
Se curăţă merele de coajă şi se elimină cotorul. Se umplu cu nuci şi stafide şi se pun într-un vas uns cu unt. Se lasă la cuptor 30 de minute.
Intre timp, se pregătesc caramelul şi compoziţia pentru crema de zahăr ars. Se scot merele din cuptor, se adaugă caramelul peste ele şi compoziţia de cremă de zahăr ars.
Se pun din nou la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Când crema este gata, se scoate vasul din cuptor şi se lasă să se răcească puţin.
Pentru blat, într-un bol înalt se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă 3 linguri de zahăr, mixând bine după fiecare. In alt bol se bat gălbenuşurile cu alte 3 linguri de zahăr, până îşi dublează volumul.
Se adaugă gălbenuşurile bătute peste albuşuri, apoi făina în ploaie şi se amestecă uşor. Se toarnă peste mere şi crema de zahăr ars. Se dă la cuptor şi, după ce trece testul cu scobitoarea, se scoate şi se lasă la răcit peste noapte.
Se scoate din tavă prin răsturnare pe un platou şi se ornează după preferinţe.
Pofta buna!