Homar cu ciuperci si smantana din: homar, ciuperci, ceapa, smantana, mustar, cognac, unt, patrunjel, salata frise, salata lollo rossa, salata ridichi, chilli, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 0,5 kg homar 0,1 ciuperci champignon (cubulete mici) 0,03 ceapa taiata 0,05 ml smantana grasa 0,02 kg mustar 0,02 ml cognac 0,02 kg […]
Cum se prepara Homar pe carbuni (VIDEO)
PrinteazaCum se prepara Homar pe carbuni. Homarii vii au o culoare frumoasă, bleumarin, cu pete crem dedesubt. De obicei, la vânzare, cleştii lor sunt strâns legaţi cu nişte benzi elastice. Altfel trebuie să fiţi cu băgare de seamă, fiindcă sunt la fel de periculoşi ca şi crabii.
Homarii pot fi fierţi întregi în apă sau în aburi, tăiaţi în două şi fripţi pe grătar, gătiţi la cuptor sau tocaţi şi prăjiţi la foc iute, în stil chinezesc. Homarii merg foarte bine cu ardei iute, usturoi şi lămâie, la fel ca şi creveţii. Americanilor le place foarte mult să-i mănânce cu unt topit fierbinte. Asemenea creveţilor, homarii devin rozalii în timpul preparării. Deseori se vând gata preparaţi la pescărie sau la supermarket.
Pentru a mânca un homar gătit, trebuie să-i îndepărtaţi carapacea, ca la creveţi, şi să-i spargeţi cleştii, ca la crabi, dar o metodă mai bună este să zdrobiţi cleştii parţial şi să tăiaţi homarul în două pe lungime, oferind fiecărei persoane o jumătate. Carnea de homar gătită se foloseşte la fel ca şi cea de crab. Carnea de homar fierbinte sau la temperatura camerei este dulce si frageda. Cu cat e mai rece, cu atat e mai greu de mestecat.
Cum se prepara Homar pe carbuni:
Cum se prepara Homar pe carbuni:
Pofta buna!
poate iti place si:
Homar cu ciuperci si smantana
Homari cu marinată
Homari cu marinată Ingrediente: 800g -1 kg de homari (languste italiene) cruzi, ca să fie cel puţin 4 de persoană 25 cl de ulei de măsline zeamă de la 3 lămâi 3 căţei de usturoi tocaţi mărunt o legătură de pătrunjel tocat 4 roşii mari 1 castravete 1 cicoare de grădină 1 andivă sare piper […]
Pofta buna!