Placinta cu spanac si pui
PrinteazaPlacinta cu spanac si pui din: spanac, salata frisee, carne de pui, ceapa verde, telemea, branza de vaci, oua, foi de placinta, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, marar, rosii, ciuperci, usturoi, cimbru.
- 500 g spanac
- 200 g salată frisee
- 300 g carne de pui
- două legături ceapă verde
- 300 g brânză telemea
- 200 g brânză de vaci
- 4 ouă
- un pachet foi de plăcintă
- 100 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- pătrunjel
- mărar
- roşii
- ciuperci
- usturoi
- cimbru
Mod de preparare:
Spanacul şi salata frisee se pun într-o cratiţă cu două linguri de ulei şi puţină apă şi se călesc câteva minute, doar cât să se înmoaie dar să nu-şi schimbe culoarea.
Se scot cu o spumieră într-o strecurătoare, se lasă să se răcească, apoi se taie în bucăţi mari.
Se pun într-un bol împreună cu ouăle, brânza de vaci, brânza telemea, pătrunjel şi mărar tocat după gust şi ceapa verde tocată.
Se adaugă carnea de pui tocată călită separat, sare şi piper după gust.
Foile de plăcintă se ung fiecare cu ulei, se suprapun formând trei grămezi, iar una din ele se aşază într-o tavă unsă.
Se toarnă un sfert din compoziţie, se aşază a doua parte din foi, din nou compoziţie, restul de foi şi compoziţia rămasă.
Se introduce tava în cuptorul încins şi se coace la foc mediu până ce compoziţia s-a întărit şi nu mai curge iar suprafaţa plăcintei este aurie.
Placinta cu spanac si pui
Pofta buna!