Tarte cu cuscus si zmeura
PrinteazaTarte cu cuscus si zmeura din: faina, sare, lapte praf, drojdie, apa, ulei de susan, cuscus, gem de zmeura, nuca, zahar vanilinat, lamaie, zahar tos, sos de menta.
- 250 g făină
- jumătate de linguriţă cu sare
- 50 g lapte praf
- 5 g drojdie
- 100 ml apă
- 50 ml ulei de susan
- 50 g cuşcuş
- 200 g gem de zmeură
- 50 g miez de nucă
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- o lămâie
- 40 g zahăr tos
- 200 rnl sos de mentă
Mod de preparare:
Laptele praf se pune într-un bol cu apă călduţă, se dizolvă, apoi se adaugă drojdia, zahărul, sarea, coaja rasă de la jumătate de lămâie şi se amestecă.
Se toarnă peste făină, se frământă până începe să se lege aluatul, se adaugă uleiul de susan şi se continuă frământarea până se obţine un aluat potrivit de moahe, nelipicios.
Dacă aluatul este prea moale se mai adaugă făină, sau apă dacă este prea tare. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească la cald până îşi dublează volumul. Se întinde o foaie potrivit de groasă, se taie cercuri mari şi se pun în forme de brioşe unse cu ulei.
Cuşcuşul se pune într-un bol împreună cu coaja de lămâie rămasă, zahărul vanilinat, puţin gem de zmeură, se amestecă şi se acoperă cu apă clocotită.
După ce s-a umflat se amestecă încă o dată, se pune în mijlocul cercurilor de aluat, se introduc în cuptor şi se coc până devin aurii.
Tarte cu cuscus si zmeura
Pofta buna!