Tarta cu pere si ghimbir
PrinteazaTarta cu pere si ghimbir din: aluat foitaj, ghimbir, dulceata sau caramel, scortisoara, amidon, lamaie, pere, ou.
- 500 g aluat de foitaj
- 3 linguri ghimbir răzuit şi 2 linguri sirop de ghimbir pentru glazură
- 50 g dulceaţă sau caramel
- 1/4 linguriţă scorţişoară
- 2 linguriţe amidon
- zeama de la lămâie
- 5-6 pere curăţate de coajă şi seminţe şi tăiate felii
- 1 ou bătut pentru uns
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Intinde aluatul în foaie şi presează de jur-împrejur cu lama cuţitului ca să trasezi o margine de 1 1/2 cm.
Combină ghimbirul cu siropul, caramelul sau dulceaţa de lapte, scorţişoara, amidonul şi feliile de pere.
Aşază feliile de pere pe aluat fără a depăşi marginea trasată şi toarnă deasupra caramel. Dă la cuptor 25-30 minute; după primele circa 15 minute unge cu ou. Serveşte rece cu îngheţată de vanilie.
Tarta cu pere si ghimbir
Pofta buna!
Arata foarte bine tarta cu pere