Salata de cuscus cu pui

Printeaza

Salata de cuscus cu pui din: cuscus, apa, piept de pui, ulei, ceapa, usturoi, telina, ardei, dovlecei, sare, piper.

Ingrediente:Salata_de_cuscus_cu_pui

  • 100 g cuşcus
  • 350 ml apă
  • 1 piept de pui
  • 2 linguriţe ulei
  • 1 ceapă
  • 4 căţei usturoi
  • 1 tijă telină
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 dovlecei
  • apă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbi apa şi o torni peste cuşcuş cât să-l acopere, îl laşi la hidratat 10 minute cu o farfurie sau un capac deasupra.

Intre timp, rumeneşti pieptul de pui într-o tigaie, cu puţin ulei, şi-l dai deoparte pe o bucată de hârtie, să absoarbă excesul de grăsime. In tigaia în care ai rumenit puiul, căleşti ceapa şi usturoiul tocate, apoi adaugi tija de ţelină şi ardeiul tăiate mărunt şi acoperi cu apă.

Către finalul fierberii, adaugi dovlecelul cubuleţe şi pieptul de pui feliat. Dacă a scăzut mult zeama, completezi cu puţină apă fiartă. Acoperi tigaia şi laşi să dea în clocot de câteva ori.

Spre sfârşit, pui sare şi piper şi, cu 10 minute înainte de a închide focul, adaugi cuşcuşul hidratat.

Salata de cuscus cu pui

Salata_de_cuscus_cu_pui

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.