Somon cu orez salbatic
PrinteazaSomon cu orez salbatic din: cotlete de somon, busuioc, orez, ceapa, usturoi, ardei iute, sos de soia, sos tamarind, limeta, ghimbir, scortisoara, nucsoara, sare, piper, ulei de masline, sos iute.
- 4 cotlete de somon
- 4 crenguţe de busuioc verde
- 200 g orez sălbatic
- o ceapă albă
- o căpăţână usturoi
- un ardei iute
- 30 ml sos de soia
- 30 ml sos tamarind
- o limetă
- 5 g ghimbir
- 2 g scorţişoară
- 2 g nucşoara
- sare
- piper
- ulei de măsline
- sos iute
Mod de preparare:
Intr-un bol se amestecă sosul tamarind cu sosul de soia, suc de limetă, sare şi piper după gust. Se adaugă busuioc tocat, ghimbir ras şi ulei de măsline, se amestecă şi se introduce la rece 15 minute.
Cotletele de somon se spală, se şterg cu un şervet absorbant, se ung cu amestecul din bol şi se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se presară usturoiul feliat şi ceapa albă feliată, rondele de ardei iute, se acoperă cu hârtia de copt şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc mediu 15-25 de minute, se scot şi se păstrează la cald.
Orezul se spală, se fierbe în apă cu sare şi piper, se scurge şi se pune într-o cratiţă.
JT Se adaugă puţin ulei, sare, piper, scorţişoară, nucşoară şi coajă rasă de limetă.
Se amestecă, se căleşte cinci minute, apoi se serveşte alături de cotletele de somon.
Somon cu orez salbatic
Pofta buna!