Salau cu spanac si piure

Printeaza

Salau cu spanac si piure din: fileuri de salau, telina, cartofi, conopida, pasta de ardei, fulgi de rosii, usturoi, lamaie, ghimbir, ulei de masline, sare, piper, macris, ardei iute, rosii uscate in ulei.

Ingrediente:Salau cu spanac si piure

  • 4 fileuri de şalău
  • o ţelină potrivită
  • doi cartofi
  • 200 g conopidă
  • o lingură cu pastă de ardei dulce
  • o lingură cu fulgi de roşii
  • o căpăţănă de usturoi
  • o lămâie
  • 5 g ghimbir
  • 100 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • măcriş
  • ardei iute
  • roşii uscate in ulei

 

Mod de preparare:

Fileurile de şalău se spală, se scurg de apă, se ung cu ulei şi se condimentează.

Se presară usturoi şi ghimbir tocate, fulgi de roşii hidrataţi în apă caldă şi cu pasta de ardei dulce.

Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se stropesc cu suc de lămâie, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 25-30 de minute.

Ţelina şi cartofii se curăţă, se spală şi se taie cuburi. Se pun la fiert în apă cu sare şi piper împreună cu conopida ruptă în bucheţele.

Când s-au înmuiat se scurg de apă, se pun într-un bol, se adaugă puţirt ulei de măsline, sare, piper şi se pasează cu un blender până devin ca un piure!

Se aşaza felurile de şalău pe farfurii, se pune alături piureul de legume şi se servesc imediat.

 

 

Salau cu spanac si piure

Salau cu spanac si piure

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.