Cartofi la cuptor cu branza
PrinteazaCartofi la cuptor cu branza din: cartofi, unt, ulei de masline, ardei chili, cimbru, usturoi, patrunjel, branza smantana, sare, piper.
- 4 cartofi
- 40 g unt
- 60 ml ulei măsline
- o lingură cu ardei chili
- 4 crenguţe de cimbru
- o căpăţână de usturoi
- 5 fire de pătrunjel
- 400 g brânză telemea
- 250 ml smântână sau iaurt gras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofii se spală bine cu un burete, se clătesc şi se pun la fiert în apă cu puţină sare ca să aibă gust.
Se lasă 15-20 de minute, se scot cu o spumieră într-un bol şi se lasă să se răcească puţin.
Se taie fiecare cartof în jumătate şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt stropită cu puţin ulei.
Intr-un bol se amestecă uleiul de măsline cu untul moale, sare şi piper după gust, pătrunjel tocat şi ardei chili sfărâmaţi.
Se adaugă usturoiul curăţat de foi spălat şi tăiat felii subţiri, cimbrul curăţat de pe crenguţe şi se amestecă bine cu o lingură până se formează o pastă omogenă.
Se pun grămăjoare pe fiecare jumătate de cartof, se introduce tava în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până devin aurii.
Se scoate tava, se presară brânza telemea dată prin râzătoare sau tăiată felii subţiri şi se mai introduc cinci minute în cuptor.
Se scot în farfurii şi se servesc imediat, stropiţi cu smântână sau iaurt gras, presăraţi cu pătrunjel proaspăt tocat.
Cartofi la cuptor cu branza
Pofta buna!