Fasole cu rosii si ridichi
PrinteazaFasole cu rosii si ridichi din: fasole alba, praz, bicarbonat, ulei, pasta de tomate, ridichi, rozmarin, germeni de risichi, sare, piper, otet, marar.
- 300 g fasole albă boabe
- un fir de praz
- 5 g bicarbonat de sodiu
- 130 ml ulei de floarea soarelui
- o lingură cu pastă de tomate
- două legături de ridichi
- o crenguţă de rozmarin
- două linguri cu germeni de ridichi
- sare
- piper
- oţet de mere
- mărar
Mod de preparare:
Fasolea se spală şi se pune la înmuiat cu o seară înainte. Se fierbe în trei ape. se pune în apă cu sare şi bicarbonatul de sodiu şi se continuă fierberea.
Când este aproape fiartă se scoate din apă şi se pune într-un bol. Prazul de curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se căleşte în jumătate din cantitatea de ulei de floarea soarelui, se adaugă pasta de tomate şi fasolea. Se toarnă două căni din lichidul în care a fiert fasolea, se condimentează, se presară rozmarin tocat şi se fierbe totul circa zece minute.
Se opreşte focul, se acoperă cu un capac şi se lasă să se odihnească zece minute. Ridichile se spală, se taie rondele subţiri, se pun într-un bol împreună cu germenii de ridichi, restul de ulei, oţet după gust, sare, piper şi rozmarin tocat.
Se amestecă totul şi salata obţinută se serveşte alături de fasolea caldă, presărată cu rozmarin proaspăt tocat.
Pofta buna!