Tian cu legume

Printeaza

Tian cu legume din: vinete, dovlecei, rosii, usturoi, ciuperci, ceapa, usturoi, busuioc, ulei de masline, sare, piper, mozzarella, parmezan, branza de capra.

Ingrediente:Tian cu legume

  • două vinete
  • doi dovlecei
  • 4 roşii
  • 5 căţei de usturoi
  • 500 g ciuperci
  • o legătură ceapă verde
  • o legătură usturoi verde
  • o lingură cu busuioc verde tocat
  • 150 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • mozzarella
  • parmezan
  • brânză de capră

 

Mod de preparare:

Vinetele şi dovleceii se spală, se taie rondele potrivit de groase şi se amestecă cu sare. Se pun într-o strecurătoare şi se lasă 30 de minute să-şi lase sucul.

Se spală în apă rece, se scurg şi se pun într-un bol. Roşiile se taie rondele şi se pun peste legumele din bol. Se adaugă ulei de măsline, sare, piper, busuioc tocat, ceapă şi usturoi verde tocate.

Se aşază într-o tavă în rânduri alternative, lăsând liber miilocul. Ciupercile se spală, se taie în jumătăţi dacă sunt mari sau se lasă întregi.

Se amestecă bine cu ulei, sare, piper, busuioc, ceapă şi usturoi verde tocate.

Se aşază în spaţiul rămas liber între legume, se presară totul cu usturoi tocat, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 45-50 de minute sau până când se înmoaie.

 

Tian cu legume

Tian cu legume

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.