Tian cu legume
PrinteazaTian cu legume din: vinete, dovlecei, rosii, usturoi, ciuperci, ceapa, usturoi, busuioc, ulei de masline, sare, piper, mozzarella, parmezan, branza de capra.
- două vinete
- doi dovlecei
- 4 roşii
- 5 căţei de usturoi
- 500 g ciuperci
- o legătură ceapă verde
- o legătură usturoi verde
- o lingură cu busuioc verde tocat
- 150 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- mozzarella
- parmezan
- brânză de capră
Mod de preparare:
Vinetele şi dovleceii se spală, se taie rondele potrivit de groase şi se amestecă cu sare. Se pun într-o strecurătoare şi se lasă 30 de minute să-şi lase sucul.
Se spală în apă rece, se scurg şi se pun într-un bol. Roşiile se taie rondele şi se pun peste legumele din bol. Se adaugă ulei de măsline, sare, piper, busuioc tocat, ceapă şi usturoi verde tocate.
Se aşază într-o tavă în rânduri alternative, lăsând liber miilocul. Ciupercile se spală, se taie în jumătăţi dacă sunt mari sau se lasă întregi.
Se amestecă bine cu ulei, sare, piper, busuioc, ceapă şi usturoi verde tocate.
Se aşază în spaţiul rămas liber între legume, se presară totul cu usturoi tocat, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 45-50 de minute sau până când se înmoaie.
Tian cu legume
Pofta buna!