Grau copt cu pui si legume
PrinteazaGrau copt cu pui si legume din: grau, cepe, dovlecei, ardei, ardei iute, carne de pui, ulei de susan, boia dulce, miere, limeta, ulei de masline, sare, piper, cimbru, patrunjel, curmale, ardei murat, iaurt.
Ingrediente:
- 150 g grâu copt
- două cepe roşii
- doi dovlecei
- doi ardei graşi
- un ardei iute
- 500 g carne de pui
- 50 ml ulei de susan
- 3 g boia dulce
- o lingură cu miere
- o limetă
- 60 g ulei de măsline
- sare
- piper
- cimbru
- pătrunjel
- curmale
- ardei murat
- iaurt
Mod de preparare:
Carnea de pui se spală, se taie cubuleţe sau se dă prin maşina de tocat şi se pune într-un bol. Se toarnă mierea, se adaugă sucul de limetă, ardeiul iute tocat, boiaua dulce, sare, cimbru şi pătrunjel tocat.
Se adaugă uleiul de susan, se amestecă totul, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece 30 de minute.
Se pune totul într-o cratiţă, se prăjeşte la foc mediu până ce carnea devine moale, se ia de pe foc şi se păstrează la cald. Grâul copt se opăreşte cu apă clocotită, se scurge şi se amestecă cu ingredientele prăjite.
Dovleceii se spală, se taie rondele, se condimentează şi se prăjesc în ulei încins. Ceapa roşie şi ardeii se curăţă, se spală, se taie rondele şi se prăjesc cinci minute.
Se aşază dovleceii şi legumele prăjite în farfurii, se pune în mijloc grâul cu pui, se presară cimbru şi pătrunjel tocat şi se servesc imediat.
Grau copt cu pui si legume
Pofta buna!