Ciorba de legume in paine din: morcovi, cartofi, telina, ceapa verde, usturoi verde, ardei gras, orez, suc de rosii, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 3 morcovi 2 cartofi mari ¼ ţelină 1 legătură ceapă verde 1 fir usturoi verde 1 ardei gras 3 linguriţe orez 150 ml suc roşii 1 legătură pătrunjel 2 linguri ulei sare […]
Paine cu legume – reteta gustoasa
PrinteazaPaine cu legume din: dovlecel, ardei, morcov, ulei, ceapa, drojdie, busuioc, faina.
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras roşu
- 1 morcov
- 2 linguri ulei
- 1 ceapă roşie
- 350 g făină integrală
- 7 g drojdie
- 2 lingurite busuioc proaspăt
- 125 ml apă călduţă
Mod de preparare:
Dai morcovul şi dovlecelul prin râzătoare şi storci bine legumele pentru a elimina zeama.
Toci ceapa şi ardeiul. Incingi o lingură de ulei într-o tigaie şi căleşti ceapa până se înmoaie.
Apoi adaugi dovlecelul, ardeiul şi morcovul si lasi la foc mic câteva minute.
Laşi să se evapore tot lichidul. Incingi cuptorul şi toci busuiocul. Amesteci făina cu drojdia, apoi adaugi legumele, busuiocul şi restul de ulei şi amesteci bine. încorporezi apa călduţă şi frămânţi continuu.
Presari făină pe suprafaţa de lucru, treci aluatul prin ea şi îl laşi deoparte, la temperatura camerei, 10 minute.
Aşezi aluatul într-un vas rotund şi uns cu ulei, acoperi cu un prosop şi-l mai laşi la loc cald 30 de minute, până când îşi dublează volumul.
Când e gata, îl scoţi din vas şi îl aşezi într-o formă de cozonac. Coci în cuptorul preîncălzit 40 de minute.
Paine cu legume
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba de legume in paine
Legume cu carne în coajă de pâine
Legume cu carne in coaja de paine din: faina, drojdie, sare, sofran, ardei iute, chimen, apa minerala, conopida, rosii, piept de pui, cepe, praz, vinete, ardei, ulei de masline, patrunjel si piper. Ingrediente: 1/2 kg faina 10 g drojdie sare sofran ardei iute 50 g chimen macinat 200 ml apa minerala 150 g conopida 4 […]
Pofta buna!