Cotlet pane cu rozmarin
PrinteazaCotlet pane cu rozmarin din: pesmet, cotlet de porc, unt, sare, piper, ulei, ou, faina, rozmarin, usturoi.
- 8 linguri pesmet de pâine
- 4 felii cotlet de porc (200 g/buc), fără os
- 40 g unt
- sare
- piper măcinat
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi
- 1 ou
- 4 linguri făină
- 1 lingură rozmarin uscat
Mod de preparare:
Pui pesmetul într-o farfurie adâncă şi îl amesteci cu rozmarinul. Toci usturoiul şi îl adaugi în pesmet, apoi amesteci totul.
Pui făina într-o farfurie adanca, iar oul il baţi bine intr-o a treia farfurie. Freci feliile de carne pe ambele părţi, cu sare şi piper. Tăvăleşti carnea prin făină, apoi prin ou, iar la final prin amestecul de pesmet cu rozmarin.
Apeşi bine pe crustă, iar excesul trebuie scuturat. Prăjeşti feliile de carne pe ambele părţi, în ulei de măsline cu unt, într-o tigaie mare, timp de câteva minute (5), până devin maroniu-aurii.
Scoţi carnea din tigaie, o laşi pe un şerveţel pentru a absorbi grăsimea şi o serveşti imediat, alături de piure de cartofi sau de o salată mixtă.
Cotlet pane cu rozmarin
Pofta buna!