Minipateuri cu carne si mac

Printeaza

Minipateuri cu carne si mac din: unt, urda, faina, sare, carne, smantana, ceapa, oua, ulei, piper, cimbru, lapte, seminte de susan, in, mac, cascaval.

 

Ingrediente:

Pentru aluatul de foitaj:

  • 200 g unt (1 pachet)
  • 200 g urdă sau brânză de vaci bine scursă de zer
  • 200 g făină de patiserie
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 500 g carne tocată amestec (vită şi porc)
  • 1 -2 linguri smântână
  • 1-2 cepe albe uscate
  • 1 ou
  • 2-3 linguri ulei sau unt
  • sare, piper, cimbru

Pentru uns:

  • 1 ou
  • lapte
  • seminte de susan, in, mac
  • caşcaval ras
  • făină pentru modelat aluatul

 

Mod de preparare:

Mai întâi prepari aluatul. Intr-un vas amesteci brânza cu untul, sarea şi făina, folosind o lingură de lemn sau o furculiţă. Aluatul va avea consistenţa mai moale, un pic lipicioasă.

Inveleşti aluatul în folie de plastic şi îl dai la rece, de seara până dimineaţa sau cel puţin 3 ore.

Pentru umplutura, toci ceapa foarte fin şi o tragi la tigaie în puţin ulei.

Adaugi carnea şi continui gătitul, până scade tot lichidul.

După ce s-a răcit compoziţia, o amesteci cu restul ingredientelor.

Intinzi o foaie nu prea subţire, cu sucitorul, ajutându-te de făină.

Decupezi cerculeţe sau tai pătrate. Impărţi umplutura în mijlocul cerculeţelor şi pliezi.

Aşezi pateurile pe hârtie de copt. Le ungi cu ou bătut cu un praf de sare şi amestecat cu lapte, razi caşcaval şi presari seminţe de in, susan, mac. Coci la foc a iute, până se rumenesc.

 

Minipateuri cu carne si mac

Minipateuri_cu_carne_si_mac

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.