Chec cu kaki
PrinteazaChec cu kaki din: faina, unt, oua, zahar, smochine, migdale, piure de kaki, nucsoara, cardamom, bicarbonat, extract de vanilie.
- 1 si 3/4 cani taina
- 50 g unt, tăiat cuburi
- 2 ouă
- 3/4 căni zahăr
- 100 g smochine uscate, tăiate cuburi
- 100 g migdale crude, tocate grosier
- 1 cană piure de kaki (cam 2-3 fructe, curăţate de coajă şi pasate)
- 1/2 linguriţă nucşoară rasă
- 1/3 linguriţă cardamom verde, măcinat
- 1 vârf cuţit de sare
- 1 linguriţă extract de vanilie
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
Preîncălzeşti cuptorul la 170 grade Celsius. Ungi o fromă de chec cu puţin ulei şi o tapetezi cu hârtie de copt. Amesteci ingredientele uscate (zahărul, făina, nucşoara, bicarbonatul şi sare), apoi le combini cu unt, folosindu-te de degete.
Adaugi apoi ouăle, unul câte unul, amestecând cu un tel, extractul de vanilie şi piureul de kaki. încorporezi apoi migdalele tocate şi smochinele uscate.
Torni compoziţia în forma de copt şi coci checul pentru aproximativ 1 oră şi 20 de minute. Checul e gata când o scobitoare introdusă în aluat iese curată.
Chec cu kaki
Pofta buna!