Prajitura cu ciocolata si cacao
PrinteazaPrajitura cu ciocolata si cacao din: foi de napolitana, faina, oua, bicarbonat, cacao, zahar, margarina, lapte, budinca, ciocolata, ulei.
- 3 foi de napolitană
Pentru beţişoare:
- 250 g făină
- 1 ou
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 2 linguri cacao
- 150 g zahăr pudră
- 30 g margarina
- puţin lapte
Pentru cremă:
- 3 plicuri budincă de vanilie
- 2 linguri făină
- 20 linguri zahăr
- 750 ml lapte
- 300 g margarina
Pentru glazura:
- 100 g ciocolată menaj
- 2 linguri ulei sau 3 albuşuri
- 5 linguri zahăr
Mod de preparare:
Pentru beţişoare, amesteci toate ingredientele până obţii un aluat omogen. Din acest aluat faci 12 beţişoare, pe care le coci în cuptorul încins 10 minute.
Pentru cremă, amesteci praful de budincă, făina şi zahărul şi le fierbi cu 700 ml lapte, până se îngroaşă. Laşi apoi compoziţia la răcit şi o freci cu 300 g margarina.
Pentru asamblare, tai foaia de napolitană în 3, una mai lată, iar celelalte două identice. Foaia mai lată o pui pe un platou, o ungi cu cremă, iar peste cremă pui 3 beţişoare tu puţină distanţă între ele, apoi cremă, 2 beţişoare, din nou cremă, un beţişor şi iar cremă.
Nivelezi crema şi lipeşti cele două părţi de napolitană identice (pe lateral), care vor forma un triunghi. Procedezi la fel şi cu restul. Ornezi cu glazura formată din ciocolata topită, amestecată cu uleiul.
Prajitura cu ciocolata si cacao
Pofta buna!