Ardei umpluti cu carne de porc
PrinteazaArdei umpluti cu carne de porc din: ardei, rasol de porc, sorici, morcovi, ceapa, usturoi, sare, patrunjel.
- 6-8 ardei graşi (roşii şi galbeni)
- 1 kg rasol de porc
- 200 g şorici
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 2-3 căţei de usturoi
- sare
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Speli carnea şi şoriciul, după care le pui la fiert într-o oală cu apă şi sare. După ce s-a format spuma, arunci apa, speli bine carnea şi şoriciul şi le pui din nou la fiert, împreună cu morcovii şi ceapa curăţate.
Adaugi sare după gust. Laşi să fiarbă la foc mic, aproximativ 4 ore. Scoţi carnea, îndepărtezi oasele şi o tai bucăţi, la fel şi şoriciul.
Morcovii îi tai cubuleţe. Strecori supa şi pui în ea usturoiul pisat, laşi să se aromatizeze circa 15 minute, după care strecori şi potriveşti gustul cu sare.
Cureţi ardeii, îi speli şi îi aşezi într-o cratiţă, în picioare, bine sprijiniţi unul de altul sau îi pui pe fiecare într-o cană. Umpli ardeii cu bucăţi de carne, şorici, morcovi, frunzuliţe de pătrunjel şi adaugi supă.
Dai la rece sau introduci cratiţa în frigider. Când piftia s-a legat bine şi este rece, tai fiecare ardei în două şi îi aşezi pe platourile de servit.
Pofta buna!
Bun, bun, imi place mult