Reteta de drob de miel
PrinteazaDrob de miel din: ficat de miel, ficat de curcan, lapte, unt, ceapa verde, ulei, oua, sare, piper, unt.
- 300 g ficat de miel
- 400 g ficat de curcan
- .300 ml lapte
- 200 g unt
- 3 legături ceapă verde
- 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
- 5-6 ouă
- sare
- piper
- unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Ficatul de miel şi de curcan se spală în câteva ape si se lasă în lapte călduţ aproximativ o oră. Se scoate din lapte, se scurge şi se pune la fiert, în apă. Se curăţă de spumă, dacă este nevoie, şi, după ce a fiert, se scoate din zeamă şi se lasă să se scurgă, acoperit cu folie, să nu se usuce.
Separat, se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se căleşte în 2-3 linguri de ulei. Se lasă să se răcorească.
După ce s-a răcit ficatul, se taie mărunt şi se pasează cu blenderul împreună cu untul care a stat la temperatura camerei. Se adaugă ouăle unul câte unul, ceapa călită si se condimentează cu sare şi piper.
Se unge o formă de cozonac cu unt şi apoi se toarnă compoziţia de ficat. Se întinde uniform cu o paletă şi se bagă la cuptor, la 140-150°C. După ce s-a copt, se scoate, se lasă să se răcească şi se serveşte cu ouă şi cu alte aperitive.
Drob de miel
Pofta buna!