Prajitura cu portocale si nuci

Printeaza

Prajitura cu portocale din: oua, nuca, faina, zahar, coaja de portocala.Prajitura cu portocale si nuci

Ingrediente blat:

  • 7 ouă
  • 100 g nucă măcinată
  • 70 g făină
  • 150 g zahăr
  • coajă rasă de portocală

 

Ingrediente sirop:

  • 100 ml apă
  • 100 g zahăr
  • puţină zeamă de portocală
  • 50 ml rom

 

Ingrediente crema:

  • 300 g unt
  • 4 gălbe­nuşuri
  • 4 linguri zeamă de porto­cale
  • 200 g zahăr şi puţină coajă de portocale

Mod de preparare:

Baţi albuşurile tare, adaugi coaja de por­tocală, zahărul, făina, nuca şi gălbenuşurile şi dai la cuptor.

Fierbi pe aburi gălbe­nuşurile cu zeama de portocale şi cu zahărul. După ce s-a răcit, adaugi untul frecat şi sarea de lămâie, care îi dă un gust acrişor.Insiropezi bla­tul, pui crema deasupra şi ornezi cu nu­că măcinată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.