Friptura de gaina cu orez

Printeaza

Friptura de gaina cu orez din: gaina, orez, supa de gaina, pulpa de rosii, bulion, usturoi, ceapa, morcov, patrunjel, piper, ulei.

Ingrediente:Friptura_de_gaina _cu_orez

  • 1 gaina de curte
  • 400 g orez
  • 2 litri supă de găină
  • 100 g pulpă de roşii
  • 1 lingură bulion
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • ulei de măsline extravirgin
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli, cureţi şi tai găina bucăţi. Toci ceapa, morcovul, usturoiul şi pătrunjelul şi le căleşti puţin într-o tigaie cu ulei încins. Apoi adaugi bucăţile de găină şi le prăjeşti cam 10 minute, adăugând pulpa de roşii şi bulionul diluat cu puţină supă.

Adaugi piper, după gust. Acoperi vasul, lăsând să fiarbă. Când găina s-a fiert, o scoţi şi o pui într-un vas cu puţin sos şi legume, acoperind vasul cu folie de aluminiu. Speli orezul şi îl pui în sos.

Adaugi supa (pregătită în prealabil din 2 l de apă fierbinte şi 2-3 linguri de delikat gust de găină) şi laşi orezul să fiarbă. Când e gata, pui orezul pe un platou, alături de bucăţile de găină.

Friptura de gaina cu orez

Friptura_de_gaina _cu_orez

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.