Friptura de gaina cu orez
PrinteazaFriptura de gaina cu orez din: gaina, orez, supa de gaina, pulpa de rosii, bulion, usturoi, ceapa, morcov, patrunjel, piper, ulei.
- 1 gaina de curte
- 400 g orez
- 2 litri supă de găină
- 100 g pulpă de roşii
- 1 lingură bulion
- 2 căţei de usturoi
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 rădăcină de pătrunjel
- ulei de măsline extravirgin
- piper
Mod de preparare:
Speli, cureţi şi tai găina bucăţi. Toci ceapa, morcovul, usturoiul şi pătrunjelul şi le căleşti puţin într-o tigaie cu ulei încins. Apoi adaugi bucăţile de găină şi le prăjeşti cam 10 minute, adăugând pulpa de roşii şi bulionul diluat cu puţină supă.
Adaugi piper, după gust. Acoperi vasul, lăsând să fiarbă. Când găina s-a fiert, o scoţi şi o pui într-un vas cu puţin sos şi legume, acoperind vasul cu folie de aluminiu. Speli orezul şi îl pui în sos.
Adaugi supa (pregătită în prealabil din 2 l de apă fierbinte şi 2-3 linguri de delikat gust de găină) şi laşi orezul să fiarbă. Când e gata, pui orezul pe un platou, alături de bucăţile de găină.
Friptura de gaina cu orez
Pofta buna!