Peste in aluat

Printeaza

Peste in aluat din: unt, faina, sare, galbenus, ardei, file de crap, somon, smantana, albus, marar, piper.

Ingrediente:Peste_in_aluat

Pentru aluat:

  • 200 g unt
  • 380 g făină
  • 1/2 linguriţă sare
  • 2 gălbenuşuri

Pentru umplutură:

  • 1 ardei roşu
  • 1 ardei verde
  • 500 g file de crap
  • 100 g somon
  • 200 ml smântână
  • 2 albuşuri
  • 1 legătură mărar tocat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amesteci untul cu făina, sarea şi gălbenuşurile. Frămânţi până când aluatul este neted, îl înveleşti în folie de plastic şi-l laşi la rece 1 oră.

Pentru umplutura, speli ardeii şi îi toci mărunt. Cureţi peştele de oase şi mixezi 50 g somon. Baţi albuşurile spumă şi le încorporezi în crema de somon. Dai prin mixer crapul, până devine ca o pastă.

Adaugi în crema de albuş pasta de crap şi restul de somon tăiat bucăţi, smântână, ardeii tăiaţi cubuleţe şi mărarul tocat fin. Condimentezi cu sare şi piper şi amesteci energic până se omogenizează compoziţia.

Intinzi 2/3 din aluat într-o foaie dreptunghiulară şi îmbraci cu ea tava unsă cu unt. Pui umplutura, netezeşti şi acoperi cu o foaie din restul de aluat.

Lipeşti bine marginile şi deasupra aşezi figurine de aluat. Dai vasul la cuptor şi îl laşi până se rumeneşte uşor, circa 30 de minute.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Tare curioasa sunt sa vad cum au iesit?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.