Porc cu legume caramelizate

Printeaza

Porc cu legume caramelizate din: pulpa de porc, morcov, ardei, broccoli, ceapa, orez, sare, ulei, zahar, pasta de tomate, lamaie.

Ingrediente:Porc cu legume caramelizate

  • 1 kg pulpă de porc
  • 1 morcov
  • 2 ardei graşi
  • 1 broccoli
  • 2 cepe
  • 1 ceşcuţă orez
  • sare
  • ulei
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Intr-un vas de iena aşezi un strat de ceapă şi morcov tăiate rondele, peste care pui carnea tăiată cubuleţe, stropeşti cu puţin ulei şi puţină apă şi dai la cuptorul încins. Când sunt aproape gata, adaugi feliuţe de ardei şi bucheţele de broccoli deja fierte.

Pasta de tomate o dizolvi în 3-4 linguri de apă, apoi o răstorni peste zahărul deja caramelizat, pui câteva picături de zeamă de lămâie şi laşi să dea 2-3 clocote, după care torni peste legumele şi friptura bine făcute.

Intre timp fierbi orezul în apă cu sare.  La servire, friptura cu legume o aşezi pe un pat de orez.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.