Rulou de costita cu mere, morcovi si varza
PrinteazaRulou de costita cu mere, morcovi si varza din: costita afumata, varza, cartofi, morcovi, mere, chimen, supa, piper, sare, jeleu.
Ingrediente:
- 800 g costiţă afumată, fără os
- 400 g varză murată
- 8 cartofi medii
- 3 morcovi
- 2 mere acrişoare
- 2 linguriţe chimen
- 250 ml supă de legume
- piper măcinat
- sare
- 50 g jeleu de mere
- 1 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Rulezi costiţa, o legi cu o sfoară şi o presari cu piper.
Presezi varza murată, o toci fideluţă, o condimentezi cu chimen, apoi o întinzi într-un vas termorezistent.
Cureţi cartofii, apoi îi tai în patru.
Morcovii curăţaţi îi tai în rondele, iar merele în 8 părţi şi le scoţi cotoarele.
Pui carnea rulată pe varză, apoi aşezi în jurul ei morcovii şi merele. Torni deasupra supa de legume.
Amesteci jeleul cu sucul de lămâie şi ungi carnea cu acest amestec.
Pui vasul în cuptorul încins, la 180 de grade Celsius, pentru circa o oră. între timp, întorci carnea şi ungi repetat cu jeleul de mere.
Scoţi carnea din cuptor şi o aşezi pe un platou, apoi scoţi sfoara.
Rulou de costita cu mere, morcovi si varza
Pofta buna!