Friptura de miel cu iaurt
PrinteazaFriptura de miel cu iaurt din: carne de miel, iaurt, apa, oua, sare, piper, usturoi, ulei.
- 1,5 kg carne de miel «1/51 iaurt
- 150 ml apă
- 2 ouă
- sare
- piper
- usturoi
- ulei
Mod de preparare:
Carnea de miel, o pui în apă fierbinte (pentru a dispărea mirosul specific), o ştergi foarte bine şi o freci cu usturoi, apoi o condimentezi. Pui carnea într-o
tavă unsă cu ulei, torni apă şi o dai la cuptor. Din când în când întorci carnea şi o. ungi cu sucul din tavă. Laşi la copt timp de 1 oră. îhtr-un bol, amesteci iaurtul cu două gălbenuşuri, adaugi apoi albuşurile bătute spumă tare, puţină sare, piper şi amesteci încet totul.
Torni această compoziţie peste carnea friptă şi o mai laşi la cuptor timp de 10-15 minute, până se rumeneşte.
Pofta buna!