Fleica umpluta cu ciuperci

Printeaza

Fleica umpluta cu ciuperci din: fleica, ciuperci, ceapa, oua, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Fleica umpluta cu ciuperci

  • 1 bucată fleică de 1 kg
  • 200 g ciuperci champignon
  • 1 ceapă medie
  • 3 ouă
  • 4-5 linguri ulei sau 2-3 linguri untură
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cu un cuţit bine ascuţit, crestezi fleica pentru a putea fi umplută. O condimentezi după gust şi pe interior, şi pe exterior. Laşi carnea la frigider pentru 2-3 ore.

Ceapa tăiată foarte mărunt o căleşti în ulei, adaugi ciupercile curăţate şi tăiate bucăţi mici, iar când totul s-a călit, adaugi 2 ouă bătute bine şi condimentele. Mai laşi totul să se prăjească, până când ouăle se întăresc.

Iei vasul de pe foc şi laşi să se răcească. Strecori uleiul şi la compoziţie mai adaugi 1 ou crud, apoi amesteci bine. Cu acest amestec umpli fleica.

O prinzi apoi cu scobitori, ca o perniţă, şi o aşezi într-o tavă pe care o dai la cuptor, la foc mare spre mediu. Laşi la cuptor până când carnea se rumeneşte. Ungi apoi carnea cu ulei sau cu untură şi o dai la cuptor, până prinde o culoare lucioasă.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.