Tuspais de cartofi
PrinteazaTuspais de cartofi din: cartofi, ulei, faina, boia, sare, otet, carnacior.
Ingrediente:
- 2 cartofi mari
- 2 linguri ulei sau untură
- 1 lingură făină
- 1 lingură boia dulce
- 1/2 linguriţă boia iute
- sare
- 1 lingură oţet
- 1 cârnăcior picant afumat
Mod de preparare:
Speli bine cartofii şi îi pui la fiert în apă uşor sărată, fără să-i cureţi de coajă.
Scurgi cartofii fierţi, iar după ce s-au mai răcit, îi decojeşd şi îi tai în cuburi.
Incingi într-o tigaie uleiul şi căleşti puţin cârnăciorul tăiat în rondele.
Scoţi pe o farfurie rondele prăjite şi, în grăsimea rămasă, căleşti făina şi boiatia.
Stingi cu apa în care au fiert cartofii, pe care o adaugi treptat, amestecând energic, ca să nu se formeze cocoloaşe.
Când sosul a căpătat consistenţa smântânii, adaugi oţetul, sare, carnaciorul, cartofii şi laşi să mai dea în câteva clocote.
Tuspais de cartofi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/tuspais-cartofi html