Ciulama cu urzici

Printeaza

Ciulama cu urzici din: urzici, ceapa, unt, faina, lapte, usturoi.

Ingrediente:Ciulama cu urzici

  • 4 grămezi de urzici
  • 1 ceapă mică
  • 150 g unt
  • 4 linguri făină
  • 300-500 ml lapte
  • 1 căpăţână usturoi

 

Mod de preparare:

După ce le-ai curăţat bine şi le-ai spălat în mai multe ape, fierbi urzi­cile în apă cu sare până se înmoa­ie. Scurgi urzicile foarte bine, iar apa care rămâne poate fi folosită la ciorbe sau borş. Toci urzicile mărunt pentru că sunt mai tari, eventual poţi folosi mixerul.Pregăteşti aşa:

Căleşti ceapa, adaugi urzicile to­cate şi 4 linguri de făină. Ames­teci bine până se omogenizează.

Adaugi untul şi laptele, până când ajunge compoziţia la consistenţa dorită. Mâncarea de urzici trebuie să fiarbă la foc mic. Amesteci des, să nu se prindă. Când e aproape gata, adaugi usturoiul făcut mujdei şi mai ţii urzicile pe foc, să mai dea 2-3 clocote.

 

Ciulama cu urzici

Ciulama cu urzici

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Delicioasa, pentru cine gusta urzicile, sunt cam numerosi cei carora nu le plac urzicile

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.