Ciulama cu urzici
PrinteazaCiulama cu urzici din: urzici, ceapa, unt, faina, lapte, usturoi.
- 4 grămezi de urzici
- 1 ceapă mică
- 150 g unt
- 4 linguri făină
- 300-500 ml lapte
- 1 căpăţână usturoi
Mod de preparare:
După ce le-ai curăţat bine şi le-ai spălat în mai multe ape, fierbi urzicile în apă cu sare până se înmoaie. Scurgi urzicile foarte bine, iar apa care rămâne poate fi folosită la ciorbe sau borş. Toci urzicile mărunt pentru că sunt mai tari, eventual poţi folosi mixerul.Pregăteşti aşa:
Căleşti ceapa, adaugi urzicile tocate şi 4 linguri de făină. Amesteci bine până se omogenizează.
Adaugi untul şi laptele, până când ajunge compoziţia la consistenţa dorită. Mâncarea de urzici trebuie să fiarbă la foc mic. Amesteci des, să nu se prindă. Când e aproape gata, adaugi usturoiul făcut mujdei şi mai ţii urzicile pe foc, să mai dea 2-3 clocote.
Ciulama cu urzici
Pofta buna!
Delicioasa, pentru cine gusta urzicile, sunt cam numerosi cei carora nu le plac urzicile