Oua umplute cu ciuperci si cascaval
PrinteazaOua umplute cu ciuperci si cascaval din: ciuperci, ceapa, cascaval, faina, unt, sare, piper.
- 250 g ciuperci champignon
- 100 g ceapă
- 50 g caşcaval
- 50 g făină
- 50 g unt
- 5 ouă
- sare
- piper după gust
Mod de preparare:
Fierbi întâi în apă cu puţină sare ciupercile curăţate şi spălate. Când sunt gata, le strecori, iar zeama o păstrezi pentru a fi refolosită.
In puţin unt, căleşti ceapa tăiată mărunt, adaugi făina şi apoi o înăbuşi cu zeama de la ciuperci. După ce a fiert, adaugi şi ciupercile şi condimentezi. Separat, pui ouăle la fiert. Când sunt gata, le decojeşti şi le tai în jumătăţi, într-un vas de yena tapetat cu unt, pui întâi o parte din compoziţia cu ciuperci, apoi jumătăţile de ou şi, la final, restul compoziţiei.
Presari caşcaval ras şi introduci vasul în cuptorul încins în prealabil şi le laşi la gratinat. Serveşti ouăle umplute calde.
Pofta buna!