Cum se prepara Tocanita de ceapa cu pulpe de pui la cuptor (VIDEO)

Printeaza

Cum se prepara Tocanita de ceapa cu pulpe de pui la cuptor – Aceasta reteta combina ceapa caramelizata cu pulpele de pui suculente, rezultand intr-un fel de mancare delicios si satios. Este perfecta pentru o cina in familie sau pentru a impresiona musafirii cu un preparat traditional, dar rafinat.

Ingrediente

  • 6 pulpe de pui
  • 1 kg ceapa
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 200 ml supa de pui sau apa
  • patrunjel proaspat pentru decor

 

Mod de Preparare

Spala bine pulpele de pui si sterge-le cu un prosop de hartie pentru a elimina excesul de apa. Asezoneaza-le cu sare, piper si cimbru uscat, frecandu-le bine pentru a se impregna aromele.

Curata si taie ceapa solzisori. Intr-o tigaie mare, incinge uleiul si adauga ceapa. Gateste ceapa la foc mediu, amestecand ocazional, pana devine aurie si caramelizata, aproximativ 20-25 de minute. Acest pas este crucial pentru a obtine acea dulceata caracteristica a tocanitei de ceapa.

Curata si taie usturoiul marunt. Taie ardeii grasi in fasii subtiri. Adauga usturoiul si ardeii in tigaie peste ceapa caramelizata si gateste inca 5 minute, pana cand ardeii se inmoaie.

Adauga pasta de tomate si boiaua dulce in tigaie, amestecand bine pentru a se combina toate ingredientele. Gateste inca 2-3 minute pentru a intensifica aromele.

Preincalzeste cuptorul la 180°C. Transfera amestecul de ceapa, usturoi si ardei intr-un vas de copt. Aseaza pulpele de pui deasupra legumelor si toarna supa de pui sau apa peste tot amestecul.

Acopera vasul de copt cu folie de aluminiu si coace in cuptor timp de 45 de minute. Dupa acest timp, indeparteaza folia si mai lasa in cuptor inca 15-20 de minute pentru a rumeni pulpele de pui.

Scoate vasul din cuptor si lasa tocanita sa se odihneasca cateva minute. Presara patrunjel proaspat tocat deasupra si serveste tocanita calda alaturi de o garnitura de orez, cartofi sau paine proaspata.

Pentru o varianta mai bogata in legume, poti adauga ciuperci, morcovi sau dovlecei in tocanita.

Asigura-te ca ceapa este bine caramelizata pentru a obtine acea dulceata specifica acestui preparat.

Poti inlocui pulpele de pui cu piept de pui, insa pulpele vor oferi un gust mai suculent si bogat.

Valori Nutritionale (per portie)

  • Calorii: 380
  • Proteine: 28g
  • Grasimi: 25g
  • Carbohidrati: 15g
  • Fibre: 3g

Cum se prepara Tocanita de ceapa cu pulpe de pui la cuptor:

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.