Reteta zilei: Rulouri cu prune uscate

Printeaza

Rulouri cu prune uscate din: foietaj, prune uscate, ricotta, zahar, scortisoara, alune, ou, frisca. Îmbinând dulceața prunelor uscate cu cremoasa ricotta și aroma delicată a scorțișoarei, rulourile de foietaj sunt o delicatesă perfectă pentru o dimineață leneșă de weekend sau pentru o cină dulce.

Această combinație echilibrată de ingrediente transformă fiecare mușcătură într-o experiență delicioasă și reconfortantă.

 

Ingrediente: 

  • 400gr foietaj
  • 1 kg prune uscate, tăiate bucăți mici
  • 150 g ricotta
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 vârf de cuțit de scorțișoară
  • 100 g alune tocate
  • 1 ou batut
  • frisca, pentru servire

 

 

Mod de preparare:

Se amestecă ricotta cu zahăr, scorțișoară  și alune și întindeti pe aluatul taiat dreptunghiuri.

Rulati si dati la frigider pentru 30 de minute.

Rulouri_cu_prune_uscate
Scoateti din frigider, taiati felii si asezati intr-o tava pe hartie de copt.

Presarati cu prune si ungeti cu ou batut.

Rulouri_cu_prune_uscate_02
Dati la cuptor la 200 ° C timp de aproximativ 30 minute.

Rulouri_cu_prune_uscate_03
Lasati sa se odihneasca si serviti cu frisca.

Rulouri_cu_prune_uscate_04

Rulouri cu prune uscate

Rulouri_cu_prune_uscate_04

 

Îmbrăcate într-o mantie crocantă de foietaj și îmbogățite cu textura bogată a alunelor, rulourile cu prune uscate sunt gata să încânte simțurile oricărui iubitor de dulciuri rafinate.

Fiecare bucată este o călătorie gustativă ce aduce în prim-plan savoarea inconfundabilă a ingredientelor simple, transformate într-un desert memorabil.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.