Fleica umpluta
PrinteazaFleica umpluta din: fleica de porc, ficat, ienibahar, paine, lapte, ceapa, usturoi, patrunjel, slaanina, ou, sare, piper, boia, untura, vin.
- 1 kg fleică de porc
- 250 g ficat de porc
- 1 foaie de dafin
- câteva boabe de ienibahar
- 2-3 felii de pâine
- 200 ml lapte
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- 200 g slănină afumată
- 1 ou fiert tare
- sare
- piper măcinat
- boia
- 3 linguri untură
- 150 ml vin alb
Mod de preparare:
Fierbi ficatul timp de 10 minute, în apă cu foaia de dafin şi boabele de ienibahar. In acest timp, înmoi pâinea în lapte. Treci ficatul fiert prin maşina de tocat carne, împreună cu slănina tăiată cubuleţe şi ceapa curăţată.
Le amesteci împreună cu pâinea stoarsă, oul mărunţit, usturoiul zdrobit şi pătrunjelul fin tocat. Sărezi şi condimentezi amestecul după gust.
Cureţi fleica, o speli şi o tai pe lăţime. O umpli cu compoziţia pregătită, o coşi şi o aşezi într-o tavă cu vinul diluat.
O stropeşti cu untura topită, fierbinte şi introduci tava în cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 1 oră, până se rumeneşte frumos. In timpul coacerii, o stropeşti periodic cu sosul din tavă.
Fleica umpluta
Pofta buna!