Fursecuri cu drajeuri

Printeaza

Fursecuri cu drajeuri din: oua, zahar, portocala, pesmet, sare, faina, praf de copt, unt, dulceata, frisca, ness, drajeuri.

Ingrediente:Fursecuri_cu_drajeuri

Pentru blat:

  • 7 ouă
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 portocală mare
  • 2 linguri pesmet din pişcoturi sau din biscuiţi
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingură unt pentru tavă

Pentru umplutură şi decor:

  • 3-4 linguri dulceaţă de portocale
  • 300 ml frişcă
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 1 linguriţă ness
  • drajeuri perluţe

 

Mod de preparare:

Mixezi gălbenuşurile cu 1/2 din zahăr şi coaja de portocală rasă fin, până obţii o cremă omogenă. Adaugi pe rând pesmetul, zeama de la 1/2 portocală şi făina cernută împreună cu praful de copt.

Baţi albuşurile spumă tare, cu sarea şi apoi cu zahărul rămas. Incorporezi spuma în aluat, amestecând uşor, de jos în sus, cu o spatulă.

Intinzi aluatul într-o tavă de 25×35 cm, tapetată cu hârtie de copt unsă. Il coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 20 de minute. După ce s-a răcit, tai clopoţei cu ajutorul formelor pentru fursecuri.

Pentru cremă, mixezi frişca rece. în 200 g frişcă, adaugi zahărul pudră, nesul şi dulceaţa de portocale. Ungi 1/2 din clopoţei cu această cremă şi acoperi cu restul figurinelor.

Decorezi cu frişca albă rămasă şi cu drajeuri. Se consuma după ce i-ai păstrat la rece minimum 3 ore.

Fursecuri cu drajeuri

Fursecuri_cu_drajeuri

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.