Salata Primavera
PrinteazaSalata Primavera din: frunze de papadie, rucola, salata, Lollo Bionda, Lollo Rossa, andiva, piept de pui, ceapa verde, morcov, telina, sare, piper, paine, cartofi.
- 1 mână frunze de păpădie
- 1 mână frunze de rucola
- 1 mână frunze de salată de grădină
- 1 mână frunze de Lollo Bionda
- 1 mână frunze de Lollo Rossa
- 1 andivă roşie
- 2 bucăţi piept de pui
- 3 fire ceapă verde
- 1 morcov
- 1 ţelină
- sare
- piper (pentru carne)
- 3 felii pâine
Pentru dressing:
- 4 cartofi
- 10 linguri de vin roşu
- 1 lingură gem de coacăze
- 5 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofii de coajă, îi tai cubuleţe mici şi apoi îi prăjeşti în baie de ulei până devin aurii. Prăjeşti pâinea pe grill, o dai cu usturoi şi apoi o tai crutoane. Pieptul îl dai cu sare şi piper, îl tai fâşii subţiri şi îl prăjeşti pe grill.
Pregăteşti dressing-ul aşa: Amesteci toate ingredientele, omogenizând bine. într-un vas mare, rupi în bucăţi toate verdeţurile spălate bine, apoi adaugi şi ceapa tăiată rondele, morcovul şi ţelina tăiate foarte fin, pieptul şi cartofii când uşor. Serveşti salata cu crutoane deasupra şi, prăjiţi.
După aceea, adaugi şi dressing-ul, amestecand usor. Servesti salata cu crutoane deasupra, opţional, cu parmezan ras.
Pofta buna!