Chec pentru ovolactovegetarieni
PrinteazaChec pentru ovolactovegetarieni din: fulgi de ovaz, telema, lapte, oua, praf de copt, alune, morcovi, seminte de susan, patrunjel, ceapa, boia, soia, bulion, unt, pesmet.
- 120 g fulgi de ovăz
- 150 g telemea
- 400 ml lapte dulce pasteurizat
- 2 ouă
- 1 plic praf de copt
- 1 lingură alune măcinate
- 2 morcovi
- 1 lingură seminţe de susan
- 1 legătură mică pătrunjel verde
- 6 fire de ceapă verde
- 2 linguri bulion
- 1 lingură granule de soia
- 1 linguriţă boia
- 1 linguriţă condiment din legume uscate
- câte 1 lingură unt şi pesmet pentru tavă
Mod de preparare:
Cureţi şi speli morcovii şi ceapa verde. Tai mărunt ceapa verde şi pătrunjelul, iar morcovii în rondele.
Fierbi 5 minute fulgii de ovăz cu laptele, apoi adaugi alunele măcinate.
Separat fierbi rondelele de morcovi şi granulele de soia, în apă cu condimentul din legume sau uşor sărată.
Mixezi ouăle cu puţină sare, boiaua, susanul, bulionul, pătrunjelul şi ceapa fin tocate.
Incorporezi fulgii de ovăz răciţi, morcovii fierţi şi zdrobiţi, praful de copt şi brânza tăiată cubuleţe.
După ce ai omogenizat compoziţia, o torni într-o tavă mică pentru chec, în prealabil tapetată cu hârtie de copt unsă ori doar unsă cu unt şi tapetată cu pesmet.
Coci checul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 1/2 oră.
Il porţionezi după ce s-a răcit complet în tavă.
Pofta buna!