Drob cu carne de pasare si orez
PrinteazaDrob cu carne de pasare si orez din: pui, orez, oua, margarina, pesmet, sare, piper, verdeata, ceapa, ulei.
- 1 pui potrivit de mare
- 150 g orez
- 3 ouă
- 30 g margarină
- 1 lingură pesmet
- 1 vârf de cuţit sare
- piper
- 1 legătură verdeaţă tocată mărunt
- 2 cepe potrivite
- 1 lingură ulei
Mod de preparare:
Fierbi carnea în apă cu puţină sare, până se pătrunde bine, îndepărtând spuma de câte ori se formează. Speli orezul şi îl fierbi în apa în care a fiert carnea.
Treci carnea fiartă prin maşina de tocat cu sită mică. Tai ceapa mărunt şi o înăbuşi cu o lingură de ulei şi puţină supă de carne, lăsând-o să scadă bine. Baţi 2 ouă, le amesteci uşor cu carnea tocată, orezul, ceapa înăbuşită, piperul şi verdeaţa tocată.
Torni compoziţia într-o formă unsă cu margarină şi tapetată cu pesmet. Baţi un ou şi îl pui deasupra pentru a da aspect drobului.
Laşi drobul la cuptor 45 de minute.
Pofta buna!