Placinta cu sunca si masline

Printeaza

Placinta cu sunca si masline din: faina, iaurt, sare, piper, ulei, lapte, oua, drojdie, miere, telemea, branza dulce, cascaval, sunca, salam, ardei, masline, chimen.

Ingrediente:Placinta_cu_sunca_si_masline

Pentru aluat:

  • 700 g făină
  • 200 g iaurt
  • 1 linguriţă sare
  • piper
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 100 ml lapte dulce pasteurizat
  • 3 ouă
  • 40 g drojdie
  • 1 linguriţă miere

Pentru umplutură:

  • câte 150 g telemea
  • brânză dulce
  • caşcaval
  • şuncă
  • salam sau muşchiuleţ
  • 1 ardei gras roşu
  • câteva măsline negre
  • 2 linguriţe chimen
  • 2 ouă

Pentru decor:

  • 1 ou
  • 2 linguri smântână
  • 50 g caşcaval ras

 

Mod de preparare:

Faci o maia din drojdie, miere, 2 linguri făină şi puţin lapte călduţ. O laşi să crească 15-20 de minute. Cerni făina, iar în mijloc faci un gol în care pui maiaua crescută, ouăle bătute, iaurtul, uleiul, sarea şi piperul.

Amesteci cu lingura, antrenând câte puţină făină, iar când se îngroaşă, frămânţi aluatul cu mâna,
timp de 10-15 minute, până când nu se mai lipeşte de vas şi de mâini. Presari aluatul cu puţină faină, îl acoperi cu un şervet curat şi uscat şi laşi să crească timp de 1 1/2-2 ore.

Intre timp, pregăteşti umplutura: razi telemeaua şi caşcavalul. Tai în cubuleţe şunca, salamul, ardeiul gras şi măslinele. Amesteci brânza dulce cu ouăle, apoi cu ingredientele rase sau tăiate cubuleţe şi condimentezi cu seminţe de chimen după gust.

Impărţi aluatul în 2 părţi egale. Ungi masa cu ulei şi întinzi o parte din aluat sub formă de dreptunghi cu grosimea de 5-6 cm.

Ungi uniform aluatul cu umplutură şi presari şi felioare de măsline, dacă doreşti. Rulezi şi tai rondele groase de 2-3 cm. Le aşezi în tavă, pe hârtie de copt. Procedezi la fel cu aluatul şi umplutura rămase.

Ungi cu ou bătut amestecat cu smântână şi presari caşcaval ras. Laşi să crească 1/2 oră şi îl coci la foc mediu, timp de 50 minute, până se rumeneşte.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.